Sabah, Sarawak dikecualikan Sukan SEA 2017

#KL2017

Sambutan Sukan SEA 2017 kali ini amat hebat! Dan sudah masuk minggu ke dua penganjuran sukan SEA ini, Malaysia kini berada pada kedudukan pertama dalam senarai yang mana kita telah merangkul sebanyak 14 emas. Tahniah kepada semua.

Kuala Lumpur pada kali ini dipilih sebagai Tuan Rumah bagi kebanyakan vanue pertandingan. Kerajaan Negeri Sabah dan Sarawak ada membuat permohonan dan rayuan untuk mengadakan beberapa pertandingan Sukan SEA di negeri itu, namun dikecualikan atas sebab dan faktor tertentu. Pada pandangan Admin, mungkin faktor keselamatan dan juga kos. Selain daripada itu, persiapan perlu dibuat terlebih dahulu. Hal ini kerana berkaitan dengan imej negara. Penganjuran yang baik mercerminkan keperibadian Malaysia itu sendiri.

Baru-baru ini, terdapat viral mengenai pasukan daripada negara jiran yang tidak mendapat pengangkutan ke vanue pertandingan dan kembali ke tempat penginapan. Barangkali ada masalah dari segi komunikasi dan sebagainya. Apa-apa pun Malaysia tetap akan bangkit bersama. Ayuh kita semua, BANGKIT!

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: